+36 (30) 307-5547 vagy +36 (20) 503-6604 kontenerhaz.sro@gmail.com

Mindent a konténer házakról

 

 

 

 

 

 

 

Ezek az épületek kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, mivel a konténerek könnyen beszerezhetők és olcsóbbak, mint az építőanyagok általában. Ugyanakkor a konténerházak teljes értékű otthonnak minősülnek, amelyek minden szükséges kényelmi és lakhatási funkcióval, extrákkal rendelkeznek, beleértve a fürdőszobát, a konyhát és a hálószobát.

Mi az a konténer ház?

A konténerház egy olyan épület, amelyet általában új vagy használt tengeri szállítási konténerekből építenek. Az átalakítás során a konténereket átalakítják és összekapcsolják, hogy egy teljes értékű otthont hozzanak létre. A konténerházak rendkívül sokoldalúak és széles körben használják, mint lakóházakat, irodákat, boltokat, éttermeket, iskolákat és szállodákat. Az előnyök közé tartozik a kiváló ár-érték arány, a mobiliság, és az, hogy olyan területeken is felállíthatók, ahol a hagyományos építkezési módszerek nem lehetségesek vagy túl költségesek. A konténerházak általában könnyen szerelhetők és szállíthatók, így ideálisak lehetnek olyan helyeken, ahol gyorsan és rugalmasan kell megoldani az építkezési igényeket.

A Konténer Otthonnál valódi négy évszakos, teljes értékű otthonokat gyártunk.

25 cm szigetelés,
az alap kivitel is A+++ kategóriába tartozik.

Mik az előnyei?

Tartósság: A tengeri konténerek általában rendkívül tartósak és strapabíróak, így a konténerházak hosszú élettartamúak, és ellenállóak az időjárási viszontagságoknak és a természeti katasztrófáknak (hurrikán és földrengés biztos).

Kiváló ár-érték arány: A konténerházak általában olcsóbbak, mint a hagyományos építkezési módszerekkel épített otthonok.

Mobiliság: A konténerházak könnyen szállíthatók és áthelyezhetők, így ideálisak lehetnek olyan területeken, ahol a hagyományos építkezési módszerek nem lehetségesek vagy túl költségesek.

Gyorsabb építési idő: Az előre elkészített konténerek felhasználásával a konténerházak általában gyorsabban építhetők, mint a hagyományos épületek.

Rugalmas tervezés: A konténerházak tervezése rugalmas, így az épület könnyen alkalmazkodhat az adott helyszín és a lakók igényeihez.

Környezetbarát: A konténerházak általában újrahasznosított anyagokból készülnek, így környezetbarát alternatívát jelentenek a hagyományos építkezési módszerekhez képest.
Egyedi kérésre 100%-ban újrahasznosított konténer otthont is tudunk gyártani megrendelésre.

Ingó vagy ingatlan?

Engedélyek

A szükséges engedélyeket a Konténer Otthon teljes terjedelmében intézi kedves ügyfelei számára!

Közművek

A konténerházak víz- és elektromos hálózatának kialakítása az egyik legfontosabb lépés az épület használhatóságának biztosítása érdekében. A következőkben összefoglaljuk a legfontosabb dolgokat, amelyekre figyelni kell a víz- és elektromos hálózat kialakítása során a konténerház esetében:

Vízhálózat:

  • A konténerház vízforrása lehet csapvíz, de akár fúrt kútból is származhat.
  • A vízvezetékek bevezetéséhez nyitott árokot kell ásni, majd a csöveket el kell helyezni és be kell burkolni.
  • Fontos, hogy az épületben legyenek a vízvezeték rendszerhez kapcsolódó leeresztő szelepek, hogy szükség esetén lehessen leengedni a vizet.
  • Az épületben kell lennie egy vízszivattyúnak is, amely biztosítja a víznyomást.

Elektromos hálózat:

  • A konténerház elektromos hálózatának kiépítésekor fontos figyelembe venni az épület méretét és a benne található elektromos berendezések fogyasztását.
  • 60m2-enként 100 wat alatti a világítás áramfelvétele.
  • Az elektromos hálózatot egy szakembernek kell kialakítania és telepítenie, hogy biztosítsa a biztonságos működést.
  • Az elektromos hálózatban szerepelnie kell az összes szükséges biztonsági eszköznek, mint például a védelmi kapcsolónak, amely az áramütés megelőzése érdekében automatikusan kikapcsolja a rendszert, ha probléma merül fel.
  • Az elektromos hálózatban szerepelnie kell a megfelelő aljzatoknak és kapcsolóknak is, amelyek a kényelmes használatot biztosítják.

Fontos megjegyezni, hogy mind a víz-, mind az elektromos hálózat kialakítása és telepítése szakértelmet és megfelelő engedélyeket igényel.

Hitel, CSOK igénylése

Igen, lehetséges hitelt és CSOK-ot igényelni konténerházra, ha az épület megfelel a lakóingatlanokra vonatkozó előírásoknak és rendelkezik az összes szükséges engedéllyel. A hitel és a CSOK igénylése azonban függ a bankok és az állami támogatások szabályaitól, amelyek eltérőek lehetnek a hagyományos épületekhez képest.

A bankok általában az ingatlan értéke alapján döntenek a hitelre vonatkozó ajánlatról, és gyakran magasabb kamatokkal számolnak a konténerházak esetében, mivel azok általában nem tartós, hagyományos épületek. Azonban, ha az épület teljesít minden szükséges előírást, és megfelel az építési engedélyeknek, akkor lehetőség van hitelre.

A CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) igénylése szintén lehetséges a konténerházak esetében, ha az épület megfelel az előírásoknak. Az állami támogatásokat azonban csak az építési költségek egy részére lehet felhasználni, és a pontos összeg függ a ház méretétől, illetve az ingatlan értékétől.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a hitel és a CSOK igénylése a bankok és az állami szervek szigorú vizsgálatainak és jóváhagyásának függvénye. Mindenképpen ajánlott konzultálni egy pénzügyi szakemberrel vagy banki tanácsadóval, hogy segítsen navigálni a hitel- és támogatási lehetőségek között a konténerház építésekor.

A Konténer Otthon extra szolgáltatást is nyújt, amelyhez saját banki hitelügyintézőnk áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően lehetőséget tudunk biztosítani az ügyfeleinknek arra, hogy hitelt tudjanak igénybe venni a leendő otthonuk megvásárlásához.

Ha eladná…

Ha esetleg úgy döntene, hogy el szeretné adni a Konténer Otthonát, akkor ne aggódjon, mert mi segíteni tudunk az értékesítésben! Komplex megoldásokat kínálunk az ingatlan közvetítés terén, akár Magyarországon, akár külföldön kívánja értékesíteni otthonát. Fontos tudni, hogy külföldön akár kétszer annyi pénzt is kaphat a Konténer Otthonért, mint itthon. Ráadásul megbízható, korrekt és gyors ügyintézést garantálunk, hogy minél hamarabb el tudja adni az otthonát a lehető legjobb áron.

Kapcsolat

Ügyfélszolgálat

Vezetőség

Székhely

Magyarország
Budapesti u.

2112 Veresegyház

Szlovákia
Konténerház s.r.o.
Hlavná 56/A 943 01
Štúrovo

}

Nyitvatartás

Hétfő: 8.00-17.00
Kedd: 8.00-17.00
Szerda: 8.00-17.00
Csütörtök: 8.00-17.00
Péntek: 8.00-17.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Kérdése van?

14 + 6 =